Påskcortege

 
I går var vår familj tillsammans med en stor del andra värmlänningar och invigde våren med den årliga påskcortegen. Ett sant vårtecken för Kristinehamn och andra delar av Värmland där motorcyklarna far fram.
 
 

Ingen mobiltelefon

Nu är vi framme i Värmland. Jag har dock ingen mobiltelefon eftersom den stängdes av under resan hem och jag inte kan min PIN-kod. Så himla störande! Det är bara att ni ringer på Arthurs telefon istället...

Baka baka liten kaka

Man kan väl påstå att efter lilla sockertoppens ankomst har dygnet fått fler timmar!?! Vem hade trott att jag skulle stå klockan 7.30 och förbereda degen till små påskkakor. Idag står alltså påskbak och mamabootcamp på schemat. I eftermiddag åker vi till Sjötorp för att hälsa på Arthurs familj. 
 
Recepten kommer från recept.nu
 
 
 
 
 
 

Eftermiddag

Lek och myseftermiddag med båda älsklingarna...

 
 

Veckans todo!

Måndag: Bootcamp vid Näckrosdammen
Tisdag: MamaCore, TBC vaccination och Babysim
Onsdag: Bootcamp Slottsskogen, Baka påskkakor, åker till Sjötorp
Torsdag: Åker till Kristinehamn sen firar vi påsken med familjen uppe i Värmland.
 
Glöm inte att bjuda någon du tycker om på våfflor idag!
 
 
Bild från recept.nu
 

Härlig helg...

Helgen har varit en härlig familjehelg med fantastiskt väder! I går kväll var vi bortbjudna på 30-års kalas. Tack Oscar för en trevlig kväll och god mat!
Nu har lilla lortgrisen badat och det är dags att börja förbereda lite middag.
 
 
 
 
 
I kväll 19.30 tänkte jag slå mig ned framför Kalla fakta på tv 4. Idag handlar det om hur läkare gör missbedömningar på foster och graviditeter vilket leder till oönskade aborter eller skador på fostren. Ett känsligt ämne som behöver tas upp till ytan så att vi kvinnor vågar lyssna mer på våra kroppar och ifrågasätta läkares diagnoser och medicinering. Om vi hade lyssnat på sjuksköterskan som rådgav oss när vi ringde till förlossningen då mitt vatten gick så hade jag fött lillan hemma på badrumsgolvet. Som tur var "kände" jag på mig att jag hade kommit längre i förarbetet än vad denna kvinna påstod och vi åkte in ändå. Lillan var född 6 timmar INNAN läkartiden hon gav oss.

Pappersarbete

Vårt köksbord har förvandlats till en arbetsplats full med ritningar och förväntningar...
 

Snart helg

I morgon är det fredag, underbart! Denna vecka har varit extremt fullspäckad, så det ska bli skönt att den snart är över. I morse vaknade lillan 05.45 och vägrade somna om, så det var bara att palla sig upp ur sängen och börja dagen. Passade på att göra en beställning från Mat.se eftersom det ekar i kylskåpet. Det är verkligen underbart att slippa åka till affären och istället få varorna levererade in i hallen på fredag eftermiddag. Ren lyx!!!
Jag och Leija spenderade förmiddagen på babymassagen och denna vecka verkade det faktiskt som att hon uppskattade det. Idag var det inriktat på bålen och magen, typ kolikmassage. Jisses, vilket pruttkalas det blev på bebisarna :) Efter detta fikade vi på öppna förskolan med de andra mammorna och bebisarna. Sockertoppen fullkomligt däckade i vagnen efter alla nya intryck.
 
I eftermiddags hade vi äntligen tiden på Sahlgrenska hudklinik för att undersöka Leijas födelsemärke. Vi blev remitterade redan på BB och nu fyra och en halv månad senare var det dags. Hudspecialisten tittade på det i exakt en minut och konstaterade att det var ett "vanligt" godartat födelsemärke. Alltså görs ingenting åt det. Leija kan själv välja när hon blir äldre om hon vill ta bort det av rent estetiska skäl. Jag tycker dock att det är lite "charmigt", men så är jag ju hennes mamma också.
Nu har lillhjärtat äntligen somnat natten och en helt slutkörd mamma skall lägga sig på soffan med nya mama och en kopp grönt te.
 

Första gången

Idag har vi storstädning här hemma. Under tiden spelas Miss Li - Första gången, för fullt på Spotify:
 
Varför längtar du,
till den dagen du skall fylla sju?
Varför skynda på,
när den tiden snart är här ändå?
Åh det liv du har, alla tusentaals dar,
passerar på ett litet kick.
Medan ditt shjärta slår an,
passa på om du kan -
Fånga varje ögonblick!
 
Första gången som du ska hålla någon i hand,
första gången du skall kyssa någon man,
första gången som du är, riktigt kär.
Första gången som du skall falla ned i gråt,
första gången som du skall tigga om förlåt,
första gången som du är, hopplöst kär,
snart är den dagen här!
 
 

Inspiration

I morgon skall vi träffa arkitekten igen för ett litet "studiebesök" hos tidigare vindsvåningar han ritat. Ska bli riktigt kul att få se hur fint det kan bli hos oss om mindre än ett år nu.
Bilderna nedan är några av de inspirationsbilder vi har för vårt projekt...
 



 
 
 
 

Fina kusinerna


Ack Värmeland du sköna

Nu är jag hemma i Värmland sedan i torsdags kväll. Bilresan tog betydligt längre tid än vanligt då det blev flera stopp på vägen då den lilla protesterade i baksätet. Igår vaknade vi till -21 grader men strålande sol, typiskt Värmlandsväder. Framåt dagen blev det varmare och vi gav oss ut på promenad på vägen genom ingemansland för att titta på djur och vacker natur. På denna väg får man total sinnesfrid och här har många beslut fattats i mitt liv.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stackars Marlon

I förmiddags blev Marlon dålig och visade tecken på extrem smärta någonstans ifrån. Vi fick inte ta i honom eller lyfta honom för då började han skrika. Lite senare började han även att flåsa och skaka. Det gör verkligen ont i hjärtat när de små liven lider. Nu är vi precis hemkomna efter en akuttid hos veterinären. Dock kunde de inte hitta någonting konkret utan vi fick smärtstillande och antiinflammatorisk medicin injicerat, så nu verkar han må lite bättre. Vi får hålla uppsikt på honom i några dagar nu och ingen motionering. Typiskt, när vi ska åka till Värmland i morgon, men huvudsaken är att han blir bra!
 

Babysim

Igår var det då dags för Leijas debut i badbassängen. Måste väl säga att hon var måttligt imponerad, vi får hoppas att hon tycker det är roligare nästa gång. Hon var ju i alla fall inte rädd för vattnet och inte heller speciellt trött av alla intryck efteråt. Här kommer lite bilder från gårdagens plaskande med pappa i bassängen.
 

Todo!

Denna vecka är det fullt upp...
 
Måndag: Föräldragrupp, info om smakportioner
Tisdag: Mamacore och första gången i bassängen för lillan på babysimmet.
Onsdag: Arkitektmöte
Torsdag: Babymassage + BVC möte. På eftermiddagen åker jag och Leija hem till Kristinehamn och stannar där resten av veckan.
 
Nu när man har fått barn hade jag önskat att man bodde närmre sina nära och kära. Jag saknar att spontant kunna hitta på saker tillsammans med familjen. Det är av andra sidan väldigt skönt att kunna lämna Göteborg en stund och komma ut på landet. Varje gång jag kommer hem till mina föräldrar slås jag av tystnaden. Helt underbart!
 
 
Fantastiska vinterbilder hemifrån i närheten av mina föräldrars hem. Översta är Österviks kapell, där Leija döps den 11/5.
Ha en bra start på veckan!

Helgmys

I går kväll kom våra vänner och grannar över på middag. Kvällen avslutades med ett parti TP som höll på till långt in på småtimmarna. Riktigt trevlig och spontan kväll!
 
Idag gjorde vi en utflykt till Hisingsparken för lite familjemys i solen. Hisingsparken är en liten oas mitt ute bland industier och bostadsområden.
 
 
 
I trädet hänger nappar som barnen har lämnat då de skall bli nappfria. Kul idé, har hört att det finns någonting liknande på Liseberg.
 
 

Evighetsprojekt

Det är nu dags för lillan att byta från sin vagga till spjälsängen. Hon får tyvärr inte plats på varken längden eller bredden längre. Jag verkligen älskar vaggan eftersom både jag och min syster samt syskonbarn använt den. Dess utom tar den inte så mycket plats i vårt sovrum. Spjälsängen är också ett arv från tidigare nytillskott i familjen men färgen behöver dock bättras på lite. Insåg tyvärr inte vilket evighetsprojekt det var att måla en spjälsäng innan det var för sent. Detta är alltså förmiddagens projekt. I eftermiddag skall jag åka och investera i nya löparkläder och sen ska jag ut på en runda. Ha en fin lördag!
 
 
 

Fyra månader <3

Idag blir mitt hjärta fyra månader! Tänk vad tiden går fort. Det känns som om det var igår vattnet gick och vi brådskande körde till förlossningen för att få träffa dig för första gången. Nu är du en helt underbart glad liten tjej med en mycket stark vilja.
 

Mammacore

Idag har jag och lillan varit på mammacore tillsammans med Anna och Lova. Riktigt bra koncept på träning där man kan ha med sina små. Jag måste erkänna att jag var skeptisk innan och trodde att det inte skulle va någoin vidare träning. Attans vad fel man kan ha! Jag antar att jag kommer ha ordentligt med träningsvärk i morgon. Efter träningen åt vi lunch på Soppa & sunt.

Nu skall vi mysa ned oss i soffan och titta på ett avsnitt av den andra säsongen av American Horror Story. Världens bästa serie om ni frågar mig!
 
 

Norrgavel

På onsdag kommer arkitekten hit igen och nu börjar den roliga delen. Vi skall tillsammans gå igenom vilket behov och vilka önskemål vi har och sedan skall han börja skissa på vår planlösning och hur det kommer se ut. Jag verkligen längtar efter att få skapa och förverkliga de idéer och drömmar jag burit på i nästan två år nu!
 
Igår satt jag och surfade runt lite på underbara Norrgavels hemsida och kom fram till att två fina Länstols fåtöljer med fårskinn skulle göra sig väldigt bra framför den öppna spisen i den lilla loungen på övervåningen.
 
 

Mammakilon

En vecka efter förlossningen hade alla mammakilo försvunnit, självklart var det ju lite mage kvar men det är ju inte så konstigt. Alla kommenterade att det gick så himla fort och jag gjorde ju inte ens någonting. Dock blev jag så himla hungrig av amningen och i och med att min lilla bebis tydligen sov extremt lite behövde jag hela tiden fylla på med snabb energi. Jag var ständigt trött och kickade igång mig med SOCKER i alla dess former. Nu snart fyra månader efter förlossningen har jag alltså gått upp i vikt och kan nästan inte ha några av mina gamla kläder. Jag lovade mig själv att så snart lillan sover bra på nätterna finns det inga ursäkter för detta sockermissbrukande längre... och här är vi NU! Nu har jag gett mig katten på att de där extra kilona skall bort. Det är ju inte kul att bada i vassen i år...
Sedan i fredags har jag helt slutat med kolhydrater och socker och jag har faktiskt redan tappat ett kilo! Igår bakade jag knäckebröd enligt LCHF. Kanske inte lika gott som nybakt scones, men det funkar.
 

Busy Monday

Efter gårdagens utflykt i solen var lillan supertrött och somnade redan vid kl 19.00. Trodde att det skulle bli problem i natt men hon vaknade inte förens kl 07.00 i morse. Då var det en pigg och glad bebis som vaknade och en ännu gladare mamma! Under morgonen och förmiddagen har vi haft arkitektmöte och de har varit här och mätt upp allting och granskat stommar och andra fasta konstruktioner.
Nu är det dags att göra oss i ordning för en eftermiddag på Aqua Baby...Det är nämligen dags för lillan att börja babysimma. Idag är bara ett informationsmöte men sedan skall hon "simma" varje tisdag i tio veckor. Efter Aquababy ska jag hem och lämna lillan till Arthur och sedan iväg på styrelsemöte... Den här dagen går verkligen i ett. Är nog inte hemma förens runt 22.00 tiden ikväll.
 
 
Jag försöker mysa med en lite mindre myssugen bebis... Ha en bra dag alla!

Skön dag

Idag är det helt fantastiskt väder ute. Efter en lång och något jobbig promenad i Änggårdsbergen njöt vi av en långlunch i solen vid Botaniskas restaurang. Det var man väl värd efter Änggårdens backiga terräng. Kan nog erkänna att det kommer kännas i baksidan av låren i morgon. Nu har vi landat hemma igen och skall fortsätta denna söndag med bad av våra små lortgrisar.
 

Outfit

Här är lillans nya outfit...Jackan är från Zara, skor från Converse och mössan från Newbie (present från mormor). Dock är Zaras storlekar till barn lite mindre än våra svenska, så jackan har stl 6-9 mån och Leija är ju bara 3 ½ mån.
 

1:e mars

Första vårmånaden bjuder på ett fantastiskt väder! I förmiddags gick vi en promenad ner till stan för att köpa en tunnare jacka och ett täcke till spjälsängen åt lilla sockertoppen. På vägen genom Vasa gick vi förbi en blombutik som hade ställt ut lila syrenträd. Jisses vilken vårkänsla!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus