Semesterplanerna fortsätter

Semesterplanerna här hemma fortsätter tillsammans med planering inför dopet, diskussioner om hur föräldraledigheten skall fördelas, dagisfunderingar och pluggande. Det är kanske inte konstigt att man känner sig lite smått förvirrad ibland?!
Efter mycket funderande angående semestern har Arthur nu tagit ut semester/föräldraledighet så att vi är lediga tillsammans hela juni och juli. Underbart! Funderingarna har pendlat mellan bila genom Europa (som jag skrev om här) eller flyga till New York för stopp i några dagar och sedan flyga vidare inrikes till Miami. Nu har vi äntligen beslutat oss för att vi stannar i Europa. Ett hett alternativ är att packa in unge och hund i bilen och hyra hus i antingen Kroatien eller Spanien....Någon som har erfarenhet av liknande resa och vill dela med sig av för och nackdelar?
 
Rovinj 2010
 
 
Opatija 2010

5 månaders vaccin

Idag har vi varit på fem månaders vaccinationen. Lite sent kan tyckas, men vi var tvungna att byta tid eftersom jag var sjuk när den egentligen skulle tas. Eftersom det är två sprutor som tas i låren så har sköterskan med sig en assisterande sköterska så att de kan ta båda sprutorna samtidigt, På så sätt blir det ju bara "ett" stick för den lilla. Vid tre månaders vaccinationen blev hon väldigt trött och matt efteråt. Idag har hon ännu inte visat några tecken på vare sig trötthet, feber eller smärta. Hoppas det håller i sig!
 
På vägen hem passade vi på att slinka in på Babyproffsen...Det blev bl a detta förkläde från Baby Björn. Efter x antal förstörda bodysar bestämde jag mig för att köpa ett förkläde istället för haklapp. Nu kan det grisas för fullt vid matbordet.
 
 
 
 
Det blev även dessa konstruktionsbägare. Enriktig hitt visade det sig! Hon har suttit en bra stund med att banka och studera dessa färgade bägare nu. Det är dock extra roligt att kasta dem i golvet och titta på när mamma plockar upp dem. Resultatet av dessa leksaker blir kanske en smal mamma och en sur granne!
 
Kanske har hon ärvt sin mors bygg och fastighetsintresse :)


 
 

Eurohorse

Idag har vi spenderat en mysig heldag på Eurohorse i Scandinavium tillsammans med Malin och lilla Elsa. Jag tycker det gick över förväntan att ha med sig de små och det passade perfekt att gå den första dagen då det inte är så mycket publik.
 
På väg för att se de fina hästarna i världscupen. På programmet idag var det klass 1 och klass 2 hoppning och dressyr med Kyra Kyrklund. Saknar hästarna och atmosfären i stallet en dag som denna. Antar att det kommer en tid lite längre fram i livet när man har tid för hästlivet igen. Just nu finns det ingen möjlighet för detta...
 

Rolf-Göran Bengtsson tog sig vidare till finalen på söndag
 
 
Klass 2 hoppningen
 
 
 
 




 
 
 

Dörrmatta

Jag har länge letar efter en lite smalare dörrmatta i grått till vår köksingång...utan resultat! Men så idag på vägen hem från träningen sprang jag på denna fina. Den blir perfekt i vårt kök! Även lite rekvisita till dopet fick följa med hem...
 
 
 

Student igen...

Idag bjöd min lilla solstråle sin mamma på en riktig sovmorgon till 9.00 med en amning runt kl 6.00 i morse. Det blir inte mycket bättre än så! Nu är vi hemkomna från mamabootcamp vid Näckrosdammen och resten av dagen skall spenderas med att planera veckan och storhandla. Dess utom har jag anmält mig till en kurs då jag har tänkt att läsa lite under min föräldraledighet. Nu har jag fått alla inloggningar och all information så nu är det bara att börja plugga till tentan som är den 27 maj. Känns som en evighet sedan jag satt i skolbänken, trots att det bara är dryga två år sedan. Jag förstår dock att det är fruktansvärt annorlunda att studera när man har barn. Det är inte längre jag själv som styr mina studietider utan det gäller att verkligen sätta sig med boken när hon sover, vare sig man är motiverad eller inte. Det går inte heller att skjuta upp det till sista dagarna innan tentan. Det är verkligen en utmaning för mig som ÄLSKAR att sjuta på allting in i sista sekunden, då jag fokuserar bäst under press...

Detta är veckans To do!
 
Tisdag: Mammacore & babysim
Onsdag: Heldag på Göteborgs Horseshow
Torsdag: Mammacore & Årsstämma
Fredag: BVC + Vaccination
Lördag: Födelsedagskalas x 2 i Sjötorp
 
Totalt under veckan skall jag även plugga igenom 7 kapitel...Stön!
 
Här är lite bilder på en som inte stressar i onödan :)
 
 
 
 
 

Helg

Denna helgen har det varit helt fantastiskt väder och i går kväll gjorde vi vår grilldebut på innergården. Det är verkligen någonting speciellt med grillad mat. Ett mer lovande tecken på att sommaren är på väg är svårt att hitta.
I morse var det en morgonpigg bebis här hemma, min söndag började 05.55. Vid tio tiden mötte vi upp våra grannar på knytisfrukost i solen. Underbart!
 
Nu ligger lilltjejen och tränar akrobatiska konster i spjälsängen medan jag lägger in foton tagna från helgen...för sova nu är tydligen inte att tänka på.
Här kommer några av mina favoritfoton från helgen. Som ni ser på bilderna har Leija precis upptäckt att hon har en tunga och hon är VÄLDIGT stolt.
 
 
 
 
 
 




 

Shoppingdag

Idag öste regnet ned när vi vaknade, så jag bestämde mig för att ta bilen till Allum för att se om det fanns någonting trevligt. I vanliga fall är jag negativ till att handla i gallerior men vid sådant väder är det skönt att kunna parkera under tak och ta hissen in direkt till butikerna...
 
 
...Det blev lite smått och gott till Leijis. Nu ska vi ge oss ut i solen som precis dök upp utanför fönstret
 

Världscupen

På onsdag är det dags för Leija att se sin första världscup i både hoppning och dressyr. Vi skall nämligen spendera hela nästa onsdag på Göteborgs horseshow tillsammans med Malin och Elsa.
Det skall börjas i tid helt enkelt! Längtar efter att få höra ljuden, känna lukten och den speciella atmosfären som råder i Scandinavium under världscupen.
 
 
 

Underbart

Hur underbart är det inte när de små änglarna sover? Det finns ingenting underbarare än att bara stå och beundra de små snusningarna. Det spelar ingen roll hur jobbig vardagen än har varit så är det som bortblåst när man ser sitt barn sova...
 
 
 

Första skon

Sitter och skall precis beställa hem ett par skor till Leijis. Kan dock inte välja vilka... Alla tre är från svenska Kavat och känns som en första riktigt bra sko. Vilka skulle ni ha valt?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Sjukstugan fortsätter

Är fortfarande krasslig, men idag är jag i alla fall uppe på benen. Nu blir det lunch och sen nybakta kladdkakemuffins som jag och Leija har knåpat ihop....
 
 
100 g Smör
2 st Ägg
2,5 dl Strösocker
1 krm Salt
4 msk Kakao
0,5 tsk Bakpulver
2 dl Vetemjöl
 
Blanda ihop allt och grädda i ugnen på 200 grader i 10 minuter...mums!

Klippa lugg

Jag har en längre tid varit sugen på att klippa lugg. Tycker det är så fint på andra, men är inte riktigt säker på att jag vågar. Tänk om jag ångrar mig efteråt? då kommer det ta ungefär tre år innan den växer jämnlång med mitt hår igen. De två senaste frisörbesöken diskuterade jag saken med min frisör och har börjat fegklippa lite snedlugg. Här hittade jag massa inspiration för både olika frisyrer men också passande produkter.
 

Sjukstuga

I går när jag vaknade kände jag mig riktigt krasslig. Under dagen blev det värre och värre och på kvällen låg jag nedbäddad i feberfrossa. Kan inte komma ihåg att jag under mitt vuxna liv har haft så hög feber att jag ligger under dubbla täcken och skakar. Riktigt otäckt! Som tur var Arthur hemma och tog hand om lilltjejen hela söndagen. Idag hade han ett viktigt kundbesök och kunde därför inte stanna hemma. Vad gör man? Det var bara att hasa sig ur sängen...Vet dock inte riktigt hur jag ska lösa den här dagen! Lillan ligger på sin lekmatta och jag har tagit fram alla jordens leksaker för att hon ska sysselsätta sig så länge som möjligt medan jag ligger ihopkurad i soffan. Så himla dåligt samvete! Nu önskar jag verkligen att min familj bodde här.
 

Lördag kväll!

 
I lördags var det dags för Takida i konerthuset. Innan konserten mötte jag upp Karin för en drink på Miss Sofie. Verkligen trevligt ställe och vädret gjorde inte det hela sämre. Strålande sol och vårväder! Hela Avenyns uteserveringar var fullsatta med med solslukande människor.
 
Takida öppnade starkt och efter de första tre låtarna kändes det verkligen som att det här skulle bli en perfekt konsert. Men sen gick det utför... Det var alldeles för mycket prat mellan låtarna och det nedskalade tempot blev till slut lite långtråkigt. Synd! Dock har ju Robert (sångaren) en röst att dö för, vilket räddade det hela lite.
 
Efter konserten gick vi vidare till Familjen för att avsluta kvällen med en drink och massa tjejsnack, Riktigt trevlig kväll.
 

 

Tävla om en namnmössa...

En av mina absoluta favoritbloggar är småbarnmamman Janni Crannings blogg. En mysig blogg där man som läsare får följa hennes liv som småbarnsmamma. Det bästa med denna blogg är att hon skriver den som en dagbok, hon tar alltså upp både det positiva och negativa. För tillfället är vi med och tävlar om en fin namnmössa till Leija. Vill du också vara med och tävla så hittar ni tävlingen här!

Kloklippning

Det värsta Marlon vet är när vi ska klippa hans klor. På något sätt känner han på sig när det är dags och håller sig då undan för att slippa. Det värsta är att han vet exakt vart vi förvarar klosaxen. Så varje gång vi öppnar lådan (där vi även förvarar en hel del annat) så blir han fruktansvärt misstänksam och börjar darra eller flyr fältet. När det väl är dags är det ungefär 20 minuter av ren tortyr. Han skriker, ylar, flåsar och vrider nästan av benen på sig själv. Denna gång tog vi med honom till veterinären tvärs över gatan för att klippa hans klor. Det var en granne som rekommenderade dem varmt och vilken skillnad! Det var klart på två minuter och Marlon han knappt reagera. Ingen hysteri, ingen avklippt pulpa och superbra resultat. Detta kostade 100 kr. Aldrig mer kloklippning hemma säger jag bara. Vissa saker ska man helt enkelt överlämna till de som kan!
 
Marlon en sommar på Christian och Emilias sommarställe i  Knarrvik
 

Takida i Konserthuset

 
Igår köpte jag äntligen biljetter till Takidas konsert här i Göteborg nu på lördag. Ser så fram mot detta! Det är första gången de framträder helt akustiskt vilket ju gör musiken och sången mer sårbar men dock så underbar. Hoppas att de spelar några utav sina "äldre" låtar som jag faktiskt måste säga är bättre än de som släppts efter Curly Sue. Vad hände med Ridin high?

Upphandling

Nu har jag precis haft morgonmöte med en byggfirma, för att presentera vårt projekt samt få en presentation av dem. Måste säga att det kändes riktigt bra! Det är ju inget litet projekt vi driver direkt. Totalt rör sig vindsprojektet om 15 vindslägenheter på en totalyta om ca 400 kvm, så det kräver noggrann projektledning. Efter ett och ett halvt års planering ser jag nu änrligen ljuset i tunneln. Min tidsplan verkar som tur är inte helt tagen ur luften utan entreprenörerna verkade positiva till den. Det kanske blir nyårsfirande på terrassen ändå!
 
Bild från skeppsholmen.se

Namntavlor

Hur fantastiskt fina och myiga är inte dessa tavlor!?! Blev helt förälskad när jag hittade dem av en ren slump...  Dessa och många fler finns att beställa här.
 
 

Dopplaner

Nu är planeringen inför dopet i full gång och de flesta sakerna är under kontroll. Det man dock inte kan styra över är ju vädret. Hade vart kul om det kan vara riktigt vårvarmt och soligt då Östervik samt mina föräldrars trädgård kan vara en helt magisk plats på våren. I Tidig vår brukar ett helt hav med vårblommor som blåsippor, vitsippor och skillas breda ut sig på maken kring Kapellet.
 
I går köpte vi Leijas kläder till dopfikat och idag beställde jag min klänning. Nu är det bara strumpbyxor samt dopskor och dopmössa kvar till lillan och ett par skor till mig. När min klänning kommer skall vi även prova ut slips till Arthur och dopbandet till Leija.
 
 
 
 
 
 
 
Vi behöva lite hjälp av er läsare! Är det någon av er som har en utomhus paviljong/tält som vi skulle kunna låna till dagen i ära? Om någon sitter inne på ett sådant får ni gärna höra av er till oss!

5 månader

Idag blir min lilla älskling hela 5 månader. Jag kan inte förstå att tiden går så fort. Nu vänder hon sig själv både från rygg till mage och tillbaka igen. Hon sitter med vid matbordet i barnstolen och smakar glatt på allt som erbjuds. Liggdelen på vagnen har fått bytas mot sittdelen, då det var absolut otänkbart för den nu så stora tjejen att åka liggandes som en liten bebis. Efter x antal raseriutbrott då jag har fått lagt benen på ryggen och sprungit hem med ett gallskrikande barn, accepterade jag tillslut fakta och bytte till sittdelen. Med detta fick jag också acceptera att hon inte är någon liten bebis längre. Spädbarnstiden är underbar men det blir faktiskt roligare och roligare för varje dag som går. Idag är hon en sprudlande glad  och bestämd tjej som ofta vill lite mer än vad kroppen ännu klarar av. Älskar dig så min underbara lilla tjej!
 

Fantastiska vår

Var ute på en promenad i förmiddags och fann det underbara vårtecknet, krokusen!

 


Trevlig helg


Ett litet paket

En riktigt fin och solig dag spenderade vi tillsammans med Malin och Elsa i Botaniska trädgården. Efter en promenad i Slottsskogen  stannade vi i botaniska och lunchade i solen. Efter en stund i lä blev det riktigt varmt. Helt underbart!
När vi kom hem väntade ett paket från moster i brevlådan. Så himla kul med överraskningar!
 
 
Denna fina fick Leija av moster Linda!

Ugnsbakad lax med dillpesto

På annandag påsk var vi bortbjudna på brunch till våra vänner Emilia och Christian. Som alltid var maten fantastisk och så även värdskapet. Till laxen de bjöd på hade de gjort en underbar dillpesto vilken jag försökte mig på idag till middagen som bestod av ugnsbakad lax och årets första färskpotatis.
 

Ååå dyk!

Idag var första gången de små fick prova på att dyka på babysimmet. Första dyket gick fint men sen verkade Leija tröttna och efter dyk nummer tre var det inte skoj längre. Som tur var lektionen slut och det var dags att vinka hejdå!
 

Bananalover

Vilken succe banansmakisen gjorde.

Önskelista dop

Efter många förfrågningar kommer här en önskelista inför dopet. Detta är självklart bara en önskelista, så se bilden som inspiration...
 
 
 
Påslakanset Af Swedala - tryggare kan ingen vara
Stokke Tripp Trapp
Fjällräven - Kånken mini
Barnservis
Födelsedagståg
Gåvagn
Dockhus i trä
Nattlampa
Namntavla
Gunghäst
Gåbil
Inredning till barnrummet
Smycke
 
Självklar är personliga presenter det roligaste eller varför inte ett klippkort med barnvaktstider ;)
 
 
 

Trevlig påskhelg

Nu är vi hemkomna efter en fantastisk långhelg i de Värmländska skogarna
 
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus