Mysig hemmalördag

Idag har vi en sån där mysig hemmadag där det inte behöver hända någonting speciellt. En promenad mellan regnskurarna och lite fotografering är saker som vi har pysslat med. Just nu i skrivande stund håller jag och Leija på att knåpa ihop en morotskaka som kanske provsmakas efter kvällens kantarell risotto. 
 
 
Stort grattis till min syster och hennes man som igår blev föräldrar till lilla Liv som hade bråttom till världen. Så himla kul att det bara skiljer nio månader mellan Leija och den nya minstingen. Kusinerna bus!
 

Triathlon

I måndags var hela familjen vid råda säteri för att heja in Arthur i mål på Göteborgs triathlon övningstävling. Arthur har inte tränat vare sig cykling eller simning sedan han medverkade i Iron man 2012, så det var en lite nervös Arthur som genomförde de två första grenarna. Triathlon är verkligen en rolig sport att titta på, då det händer saker vid växlingsområdet hela tiden. Det var en tapper Leija som hejade in sin pappa ända fram till mållinjen trots tandsprickning och att klockan passerat långt över läggdags.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

London

Om en och en halv vecka åker jag till London på en liten shoppingweekend med Emilia och Maja. Ser så fram mot lite egentid, fint hotell, god mat och grymma tjejer. Självklart kommer jag sakna sockertoppen något fruktansvärt men hon kommer nog att klara sig fint med pappa och farmor som kommer ner till göteborg och umgås lite med sin son och barnbarn. Jag tror att det är nyttigt för alla nyblivna mammor att ibland få rå om sig själva lite och sätta lite lyx på vardagen. Som jag längtar nu!
 
Vem kan motstå dessa söta. Klart Leija ska ha ett par babyhunter i höst!
 
 
 
 

Husvisning

Idag har vi äntligen varit och tittat på det fantastiska huset vi var och tjuvkikade på för en vecka sedan. Helt perfekt läge med hästhagar och havet runt knuten. Ja, precis så idylliskt som jag drömmer om! Men så kommer detta tråkiga men...När de har renoverat huset har de inte gjort det ordentligt, det är mycket fusk. Tex är ju hela interiören vitmålad men de har inte använt kvistlack vilket gör att hela panelerna är prickiga. Detta kan ju tyckas vara småsaker, men om det man ser är slarvigt gjort kanske även det man inte ser är det..så tänker jag!? Med detta i tanke tycker jag att huset är lite övervärderat... Vi får se hur buden ter sig på onsdag...fantastiskt vackert är det i alla fall!


Mumsigt Äppelmos

Denna kväll har jag ägnat åt att ta tillvara på äpplen vi fick av svärmor och koka smarrigt äppelmos med smak av kanel och kardemumma, helt utan socker. Totalt två liter äppelmos. Perfekt att ha på morgongröten både för stora och små här hemma i höst... 
 
 
 
 
 
8-10 äpplen
1 dl vatten
(socker)
kanelstänger 
kardemumma
 
 
Gör så här:
skala och kärna ur äpplena och koka dem med vattnet i ca 20 minuter eller tills äpplena är mosiga. Jag smaksatte med kanelstänger och kardemumma efter smak men detta är ju inget måste. Låt sedan moset svalna och frys in det du inte kan äta den närmsta veckan. Lätt som en plätt!
 

Vovvov

I morse kom Leijas första ord som faktiskt hade den rätta innebörden. Det var varken mamma eller pappa, som jag och Arthur tävlat och tränat på i smyg...utan vovvov, klart och tydligt! Hon blev så stolt över sig själv lillskruttan och SÅ stolta föräldrar..


Tillbaka från sommaruppehåll...

Kära vänner, familj och bloggföljare vilken sommar vi har haft och vilket väder. Jag kan inte komma ihåg när det var så här fint väder sist?! Jag måste säga att jag blev förvånad av att jag fortfarande hade läsare som troget tittat in på min blogg trots att jag inte uppdaterat på väldigt länge. Denna sommar har det blivit många dagar på stranden och ute med båten på sjön och till havs. Efter vår europatripp bar det av nästan två veckor upp till de värmlandska skogorna, vi hann även med en sväng till Sjötorp och Gullholmen. Nu är vi sedan en vecka tillbaka i Göteborg. Arthur har gått tillbaka till jobbet efter två månaders ledighet medan jag och Leija njuter av de sista sommardagarna hemma. Mycket har hänt sedan sist och Leija har hunnit bli 9 månader...min stora tjej!

 
 

En underbar sensommarmorgon när solen går upp över Gullholmen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus